Βιντεοθήκη

Δείτε το κανάλι του σχολείου μας στο YouTube...

Πατήστε στους κόκκινους τίτλους για να δείτε τα βίντεο...

 

Σχολική χρονιά 2016-2017

16/03/2017: Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

Οι μαθητές της Δ' τάξης του σχολείου μας οργάνωσαν Μουσείο Λαϊκής Τέχνης. 

Την έκθεση είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν όλα τα παιδιά του σχολείου. Οι μαθητές της Δ' τάξης υποδέχονταν ντυμένα με κυπριακές στολές και καλωσόριζαν τους συμμαθητές τους με "τσιαττιστά".

 

16/12/2016: Φτιάχνουμε σοκολατάκια

Οι μαθητές της Δ' τάξης μπαίνουν στην κουζίνα και φτιάχνουν σοκολατάκια... Μμμ.. και καλή μας όρεξη!

 

27/10/2016: Γιορτή 28ης Οκτωβρίου (Μέρος Α') & Γιορτή 28ης Οκτωβρίου (Μέρος Β')

Τα παιδιά των τμημάτων Γ'1 και Γ'2 ετοίμασαν με τη βοήθεια των δασκάλων τους εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και την παρουσίασαν στις 8:00 το πρωί στα παιδιά του σχολείου και στους γονείς. Όλα όσα παρουσιάστηκαν ήταν εξαιρετικά και μας συγκίνησαν όλους. Συγχαρητήρια!

 

Σχολική χρονιά 2015-2016

15/06/2016: Γέφυρες κτίζουμε, φράγματα γκρεμίζουμε (Ψηφιδωτά για τη διαφορετικότητα)

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης του Δημοτικού Σχολείου Μενεού για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, τοποθετήθηκαν τέσσερις φιγούρες παιδιών κατασκευασμένες με την τεχνική του ψηφιδωτού στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης. Το έργο ξεκίνησε κάτω από την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ελένης Παρτασά και για την ολοκλήρωσή του δούλεψαν τα παιδιά της Γ' τάξης, καθώς και επιλεγμένα παιδιά από το Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο Μενεού. Συγχαρητήρια σε όλους!!!

 

08/06/2016: Φωτοαναμνήσεις αποφοίτων 2016 Δημοτικού Σχολείου Μενεού

Φωτοαναμνήσεις αποφοίτων 2016 του Δημοτικού Σχολείου Μενεού. Μια φωτογραφική αναδρομή μέσα από τις σχολικές χρονιές 2010-2016. Το βίντεο ετοίμασε η εκπαιδευτικός Χριστίνα Καϊλή και δόθηκε σε όλα τα παιδιά σε DVD-δώρο.

 

08/06/2016: Τελική γιορτή - Τελετή αποφοίτησης 2016

Τα παιδιά της Στ' τάξης ετοίμασαν με τη βοήθεια των δασκάλων τους μιαν εξαιρετική γιορτή και την παρουσίασαν στους γονείς τους. Στα πλαίσια της εκδήλωσης προυσιάστηκε αυτό το βίντεο με στιγμιότυπα από τη σχολική χρονιά 2015-2016. Το βίντεο ετοίμασε η εκπαιδευτικός Χριστίνα Καϊλή.

 

25/05/2016: Ένα αρχαίο συμπόσιο - Από τα παιδιά του τμήματος Γ'2

Τα παιδιά της Γ'2 στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, ντύθηκαν, στολίστηκαν, ανέλαβαν ρόλους και έλαβαν μέρος σε ένα αρχαίο Συμπόσιο! Απολαύστε το ταξίδι τους στον χρόνο...

 

31/03/2016: Γιορτή για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955

Τα παιδιά των τμημάτων Δ'1, Δ'1, Β'2 και μία τάξη του Νηπιαγωγείου Μενεού παρουσίασαν μιαν εξαιρετική γιορτή αφιερωμένη στον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59. Τη γιορτή παρακολούθησαν όλα τα παιδιά του σχολείου, του νηπιαγωγείου και πλήθος γονιών. Συγχαρητήρια στα παιδιά και τις δασκάλες τους!

 

24/03/2016: Γιορτή για την 25η Μαρτίου 1821

Τα παιδιά των τμημάτων Στ'2, Β'1, Α'1, Α'2 και μία τάξη του Νηπιαγωγείου Μενεού παρουσίασαν μιαν εξαιρετική γιορτή αφιερωμένη στην επανάσταση του 1821. Τη γιορτή παρακολούθησαν όλα τα παιδιά του σχολείου, του νηπιαγωγείου και πλήθος γονιών. Συγχαρητήρια στα παιδιά και τις δασκάλες τους!

 

12/03/2016: Καρναβαλίστικος χορός

Ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου διοργάνωσε ξέφρενο καρναβαλίστικο πάρτι για όλα τα παιδιά του σχολείου. Τα παιδιά των τάξεων Α', Β', Γ' διασκέδασαν από τις 15:00-17:00 και τα παιδιά των Δ', Ε', Στ'  τάξεων από τις 17:30-19:30.

 

10/03/2016: Ημερίδα «Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ»

Τα παιδιά κάθε τμήματος, με τη συνοδεία της δασκάλας τους, πέρασαν από έξι σταθμούς και βίωσαν διαφορετικές δραστηριότητες που είχαν σχέση με το διαχρονικό στόχο "Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ". Συγκεκριμένα α) άκουσαν μαρτυρίες για την προσφυγιά και την εισβολή από το συνταξιούχο διευθυντή Ελευθέριο Ελευθερίου, β) διδάχτηκαν καλαματιανό χορό από τη χοροδιδάσκαλο Χρύσω Αβραάμ, γ) τραγούδησαν τραγούδια για τα κατεχόμενα με τη βοήθεια των δασκάλων Νικολέττας Παντζιαρά και Μαρίας Αθανασίου, δ) έφαγαν πίτες της σάτζιης και ενημερώθηκαν γι'  αυτές από τη Δήμητρα Γεωργίου, ε) διδάχτηκαν τσιαττιστά από τον λαϊκό ποιητή Δημήτρη Τζιαμπάζη και στ) ζωγράφισαν σχέδια σχετικά με την προσφυγιά.

 

03/03/2016: Τσικνοπέμπτη με νοστιμότατο σουβλάκι

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Μενεού, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, έπαιξαν πάρα πολλά παραδοσιακά και διασκεδαστικά παιχνίδια, στα πλαίσια της ημέρας της Τσικνοπέμπτης. Τα μέλη του Συνδέσμου Γονέων και οι γονείς έψησαν νοστιμότατο σουβλάκι και κέρασαν τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους καλεσμένους μας. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για όλους.

 

03/03/2016: Τσικνοπέμπτη με παραδοσιακά παιχνίδια

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Μενεού, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, έπαιξαν πάρα πολλά παραδοσιακά και διασκεδαστικά παιχνίδια, στα πλαίσια της ημέρας της Τσικνοπέμπτης. Τα μέλη του Συνδέσμου Γονέων και οι γονείς έψησαν νοστιμότατο σουβλάκι και κέρασαν τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους καλεσμένους μας. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για όλους.

 

15/02/2016: Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα "Ο αγαπημένος μου κήπος" - τμήμα Στ'2

Τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Μενεού συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής "Ο αγαπημένος μου κήπος" που προκήρυξε η διεύθυνση του σχολείου στα πλαίσια της εβδομάδας του δέντρου. Στο βίντεο αυτό παρουσιάζονται τα έργα των παιδιών του τμήματος Στ΄2.

 

15/02/2016: Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα "Ο αγαπημένος μου κήπος" - Ε' τάξη

Τα παιδιά του  σχολείου μας συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής "Ο αγαπημένος μου κήπος" που προκήρυξε η διεύθυνση του σχολείου στα πλαίσια της εβδομάδας του δέντρου. Στο βίντεο αυτό παρουσιάζονται τα έργα των παιδιών της Ε' τάξης.

 

15/02/2016: Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα "Ο αγαπημένος μου κήπος" - Δ' τάξη

Τα παιδιά του  σχολείου μας συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής "Ο αγαπημένος μου κήπος" που προκήρυξε η διεύθυνση του σχολείου στα πλαίσια της εβδομάδας του δέντρου. Στο βίντεο αυτό παρουσιάζονται τα έργα των παιδιών της Δ' τάξης.

 

15/02/2016: Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα "Ο αγαπημένος μου κήπος" - Γ΄ τάξη

Τα παιδιά του  σχολείου μας συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής "Ο αγαπημένος μου κήπος" που προκήρυξε η διεύθυνση του σχολείου στα πλαίσια της εβδομάδας του δέντρου. Στο βίντεο αυτό παρουσιάζονται τα έργα των παιδιών της Γ' τάξης.

 

15/02/2016: Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα "Ο αγαπημένος μου κήπος" - Β' τάξη

Τα παιδιά του  σχολείου μας συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής "Ο αγαπημένος μου κήπος" που προκήρυξε η διεύθυνση του σχολείου στα πλαίσια της εβδομάδας του δέντρου. Στο βίντεο αυτό παρουσιάζονται τα έργα των παιδιών της Β' τάξης.

 

04/12/2015: Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα το "Ρατσισμό"

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης του σχολείου τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Μενεού συμμετείχαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής για ευαισθητοποίηση κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. Οι συμμετοχές ήταν πάνω από 120 και στο βίντεο που ακολουθεί δημοσιεύουμε μερικές από αυτές. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!

 

25/11/2015: Τοιχογραφία αίθουσας πολλαπλής χρήσης

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων κ. Σωτήρης Σωτηρίου ξεκίνησε τη νέα τοιχογραφία στον μπροστινό τοίχο της αίθουσας πολλαπλής χρήσης. Τα σκίτσα έγιναν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και το χρωμάτισμα ξεκίνησε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου από επίλεκτη ομάδα γονέων. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!

 

27/10/2015: Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Τα παιδιά των τμημάτων Στ'1, Γ'1 και Γ'2 ετοίμασαν με τη βοήθεια των δασκάλων τους εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και την παρουσίασαν στις 8:00 το πρωί στα παιδιά του σχολείου και στους γονείς. Όλα όσα παρουσιάστηκαν ήταν εξαιρετικά και μας συγκίνησαν όλους. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι παρουσιάστηκαν!

 

26/10/2015: Πρόβα παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Μενεού ετοιμάζονται για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που θα γίνει στο Κίτι. Στόχος να κάνουν περήφανο τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και το σχολείο τους.

 

14/09/2015: Πρώτη σχολική μέρα

Τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 το Δημοτικό Σχολείο Μενεού γέμισε από παιδιά και γονείς. Ενθουσιασμός και αγωνία ταυτόχρονα. Ενθουσιασμός γιατί τα παιδιά συναντήθηκαν με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους, αλλά και αγωνία για το ποια δασκάλα θα τους κάνει μάθημα. Παιδιά, σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.