Ανακοινώσεις

Λειτουργία Θερινών Δημόσιων Σχολείων 2020

Το Υ.Π.Π.Α.Ν. συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του προγράμματος των Θερινών Δημόσιων Σχολείων (Θ.Δ.Σ.), κατά την περίοδο Ιουλίου 2020, με στόχο την προσφορά ευκαιριών μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης, ιδιαίτερα σε παιδιά που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Καλούνται οι γονείς που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στα Θ.Δ.Σ όπως συμπληρώσουν το Έντυπο ΥΠΠΑΝ ΘΔΣ2, το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από τη διεύθυνση του σχολείου, στο οποίο φοιτά το παιδί τους ή από την ιστοσελίδα του Υ.Π.Π.Α.Ν.

 

Επιστρέφω στο σχολείο και μένω υγιής

 

Επαναλειτουργία Δημοτικών Σχολείων

Μετά από ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ, τα δημοτικά σχολεία ξεκινούν την επαναλειτουργία τους από την Πέμπτη, 21 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020. Σύμφωνα με οδηγίες του ΥΠΠΑΝ, σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας, ο ανώτατος αριθμός, ορίζεται στους 12 μαθητές/τριες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε παιδί θα προσέλθει στο σχολείο για μάθημα τις μισές μέρες της περιόδου που αναφέρθηκε πιο πάνω.

Η διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου μας, έχει διαχωρίσει τα παιδιά σε δύο ομάδες (Ομάδα Α και Ομάδα Β). Oι μαθητές/μαθήτριες που είναι αδέλφια περιλαμβάνονται στην ίδια ομάδα για διευκόλυνση των γονέων κηδεμόνων τους. O υπεύθυνος της τάξης που φοιτά το παιδί σας θα σας κοινοποιήσει την ομάδα στην οποία αυτό ανήκει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Οδηγός για γονείς/κηδεμόνες για σωστή και ασφαλή επιστροφή των παιδιών στα σχολεία

Το Γραφείο Ασφάλειας και Υγείας του ΥΠΠΑΝ, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των γονέων/ κηδεμόνων για τρόπους προφύλαξης των παιδιών τους από τον Covid-19 με την επιστροφή τους στα σχολεία, εξέδωσε τον «Οδηγό για γονείς/κηδεμόνες για σωστή και ασφαλή επιστροφή των παιδιών στα σχολεία».

Πρόκειται για ένα σύντομο ηλεκτρονικό ενημερωτικό έντυπο στο οποίο παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες που ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσουν στις προσπάθειες όλων μας για μείωση των κινδύνων από τον COVID-19 στο ελάχιστο δυνατό.

 

Ωρολόγιο πρόγραμμα Ε' & Στ' τάξης για διδασκαλία μέσω Microsoft Teams

Σας ανακοινώνουμε ότι από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, οι μαθητές της Ε' και Στ' τάξης θα παρακολουθούν μαθήματα μέσω Microsoft Teams σύμφωνα με το πιο κάτω ωρολόγιο πρόγραμμα:

 

Λειτουργία αριθμού 22800800 για πληροφορίες σχετικά με την εξ αποστάσεως

εκπαίδευση:

Το ΥΠΠΑΝ ανακοινώνει τη λειτουργία από τη Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, του αριθμού 22800800 όπου θα μπορεί να επικοινωνεί το κοινό για πληροφορίες σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Στόχος του ΥΠΠΑΝ με τη λειτουργία αυτής της γραμμής είναι η παροχή χρήσιμης πληροφόρησης ιδιαίτερα στους γονείς/κηδεμόνες, ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν τα παιδιά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην παρακολούθηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η γραμμή θα λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τη 1μ.μ.

 

Σημαντική ανακοίνωση:

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που διαμορφώνεται με την εκδήλωση της επιδημίας της νόσου του κορωνοϊού COVID-19 και την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, αποφασίστηκε από το ΥΠΠΑΝ όπως αναστέλλεται η φοίτηση μαθητών/τριών και σπουδαστών/στριών σε σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή κέντρα παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών, μέχρι νεοτέρας.

Στους κάτω συνδέσμους θα βρείτε εργασίες για διεκπεραίωση στο σπίτι, καθώς και εποικοδομητικες δραστηριότητες με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν οι μαθητές μας:

Υλικό ανά τάξη για εργασία στο σπίτι

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές

Εκπαιδευτική τηλεόραση

 

Σημαντικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό COVID-19: